De dag begon vroeg met een heerlijk ontbijt. Onze begeleidster stond weer stipt op tijd voor ons klaar met haar ikvolleybal zonnebril en oranje bloemetjeskrans. Vandaag nam ze ons mee naar de sportaccommodatie waar wij de komende dagen de wedstrijden spelen. Vandaag hebben alle teams gespeeld en gewonnen.

 

Vroege start

Onze insteek van dit toernooi is dat we met z’n allen overal bijzijn. Dus ook vanmorgen gezamenlijk ontbijt zodat we elkaar vervolgens konden aanmoedigen bij de wedstrijden.

Onze begeleidster nam ons mee naar de sportaccommodatie. Deze accommodatie zit gekoppeld aan een schoolgebouw waar we doorheen moesten lopen. Al snel werd ons duidelijk dat we ons in Hongarije bevinden. In onze ogen; simpel, grauw, slecht onderhouden en vervallen. Maar voor hun dagelijkse kost, en voor ons ook de komende dagen.

 

Wedstrijden

Vanochtend begonnen we met de wedstrijden van de ‘TSN Tapservice 1’ tegen ‘Oekraïne’. De eerste indruk van de tegenstander, die onder 14 is, was toch wel even schrikken. Boomlange gasten en gedrilde warming-up oefeningen. Bij het inspelen met bal waren we toch wat minder onder de indruk. De wedstrijd zelf was enorm spannend. De eerste set verloren met 30-32 en tweede set met 29-27 gewonnen.  Zoals Minka omschreef was het een wedstrijd tussen de Oranje Leeuwen en de Oekraïense beren. Uiteindelijk werd deze gewonnen met 3-1 in sets.

‘TSN Tapservice 2’ was aan de beurt. In het schema zouden we tegen een team uit Tsjechië moeten spelen alleen zijn deze niet komen opdagen. De organisatie heeft dit opgelost door een lokaal team in de schakelen. Deze wedstrijd was uiteraard leuk om te spelen in de ambiance, alleen qua tegenstand niet echt uitdagend. Deze werd dan ook met 3-0 gewonnen.

‘Saturnus’ speelden ook tegen een lokaal invalteam. Dit was een schoolvolleybalteam wat wel aardig niveau haalden. Echter speelden onze mannen een super zakelijke wedstrijd en werden er fantastische rally’s gespeeld. Onderling liep het uitstekend en werd er continue aan de afstemming gewerkt.

‘Fysiotherapie de Valuwe’ hebben bij de lunch een teamoverleg gehad over de opstellingen en teamafspraken. Deze werden door de meiden fantastisch geleid en deze sfeer werd doorgezet in de wedstrijd. Veel plezier en uiteindelijk kwaliteit. De wedstrijd werd ook met 3-0 gewonnen.

 

Diner en openingsceremonie

Lasagne stond op het menu met daarbij sla en appels. Vervolgens snel door naar de openingsceremonie. Hier moesten alle landen zich opstellen in de hoofdstraat en werd er gezamenlijk naar het stadion gelopen. In het stadion werd het toernooi officieel geopend.

 

Morgen, volleybal!

06.30 uur de wekker, 07.00 uur ontbijt, 08.00 uur de eerste wedstrijd.

 

WIL JE OOK LID WORDEN VAN DE IKVOLLEYBAL FAMILIE?

MEER IKVOLLEYBAL

Wij zorgen voor professionele programma’s en de optimale omgeving voor volleyballers om te groeien.

CONTACT

Wij staan voor je klaar!

ikvolleybal.nl
onderdeel van A12 Company
Stationssingel 46-B
3901 XK Veenendaal
06 25 02 88 10
info@ikvolleybal.nl