Dag 7: 3x Goud en 1x Zilver

8 juli 2017

Naar deze dag keken de meiden van Fysiotherapie de Valuwe en de jongens van Saturnus uit. De dag waar zij tegenstand verwachten. De meiden van Finland en de jongens van Oekraïne. Ook de dag waar de prijsuitreiking plaats zou vinden en waar wij graag Nederland goed op de kaart zetten. Dus nog even strijden vandaag.

 

Fysiotherapie de Valuwe

Onderweg naar de sporthal hoorde je het de meiden al zeggen, dat ze het best wel spannend vonden om deze wedstrijd te spelen. Finland, bleek laten in de <18 categorie te vallen, had ook alles gewonnen. Zij zouden dus de beste tegenstander zijn. Dit waren ze ook, kwaliteit in de passing en versnelling in de sets. Dit was enorm wennen voor de meiden en zij konden hier geen weerstand voor bieden in de eerste set.

Vanaf set twee konden we het weer werkvolleybal noemen. Mooie rally’s werden gespeeld maar ook dat was niet genoeg. Set drie dan maar.. Een goede start en zelfs momenten van meer punten hebben dan de Finnen. Maar zij serveerden harde floaters waar wij moeite mee hadden en vervolgens gaven wij minder aanvalsdruk. Ook hier moesten we de Finnen de sterkste noemen en werd er met 0-3 verloren.

 

TSN 2 – TSN 1

Een thuiswedstrijd voor de <16 categorie. Jouke was helaas nog niet inzetbaar waardoor we een spelverdeler te kort kwamen. Er werd besloten om <18 Saturnus te verdelen over beide TSN teams, dit zodat er wissels beschikbaar zijn mocht er iets gebeuren. Tom verving Jouke als spelverdeler.

Een mooie spannende pot als gevolg. Supergave rally’s en hard geslagen ballen waren te zien in de Wintersporthal. (Waar het tegen de 35 graden was, maar de luchtvochtigheid belachelijk hoog was. Maar goed de meiden en jongens wilden graag spelen.) De jongens lieten echt zien dat zij dit toernooi enorm gegroeid waren en zo samen de kwaliteiten bundelden en met hard werken een fantastische wedstrijd neerzetten.

 

Saturnus

De mannen van <18 Saturnus moesten aan de bak tegen Oekraïne. Een wedstrijd waar enorm naar toegeleefd werd. De wedstrijden tegen TSN waren de eerste set best spannend. De mannen van Saturnus werden daar mentaal toch best getest. Zij hadden dus tegen Oekraïne iets om te laten zien. Een enorm sterk gemotiveerd team stond klaar om de wedstrijd te beginnen. Na de eerste paar ballen was het al duidelijk dat ze echt gehaaid waren. Heel zakelijk werd de set verder gespeeld. De Oekraïners hadden geen moment van leiding in de eerste set en werden overgelopen door de Hollanders.

Set twee leek op de eerste set, zakelijk volleybal en samen de strijd aangaan. Veel plezier en emotie uitstralen en laten zien wat ze kunnen. Van combinaties tot het omver slaan van spelers.

Set drie was zo nu en dan wisselvallig en door wat pass- en aanvalsfouten stond het 12-11 in punten. De mannen herpakten zich en wonnen ook deze set door een goede service tactiek.

Resultaat 3-0 winst.

 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking was goed opgezet. Alle teams zaten in rijen achter elkaar op de grond en wachten op de toespraak. Ze werden met het team naar voren geroepen en kregen een medaille omgehangen en een beker om vast te pakken.

Wat bleek is dat de teams wel bij elkaar in de poule zaten. Maar ze toch op leeftijdscategorie hebben beoordeeld. Dit resulteerde in TSN goud, Fysiotherapie de Valuwe goud, Saturnus goud en TSN zilver.

Dus de spelers van TSN 1-2 hebben samen de wedstrijden gespeeld en iedere speler ontving een gouden en zilveren medaille, eerste en tweede plek in de categorie ‘boys <16’. Saturnus ‘boys <18’ en Fysiotherapie de Valuwe ‘girls <16’ ontvingen een gouden medaille omdat zij als eersten zijn geëindigd.

 

Regendouche

Hoe heerlijk was dat, loop je na de prijsuitreiking naar buiten en ontvang je de eerste regenbui in Hongarije. Dit zorgde voor een heerlijke verkoeling. Echter zorgde dit er ook voor dat het plein voor het hotel werd ontruimd. En dat het hotel waterschotten voor de ingang plaatsten en de ramen/deuren van alle kamers moesten dichtmaken. Later bleek dat ze een storm verwachtte… We wachten er nog steeds op..

 

Organisatie volleybal bedankt

We hebben ons als Holland netjes gedragen. Dit werd ook enorm gewaardeerd door de organisatie. Dit zorgde voor contacten met de wedstrijdorganisatie, schoonmakers van de sporthal, scheidsrechters, tellers en de zaalbeheerder. Deze mensen hebben we waardering uitgesproken door het geven van een kleinigheidje, in de vorm van een fles drank en chocolade.

De scheidsrechters die ons de hele week hadden gefloten waren er vandaag niet. Deze kwamen we toevallig bij het diner tegen. Zij ontvingen van ons alsnog een luid applaus en complimenten voor al hun werk.

 

Nominaties

Traditioneel sloten wij als groep de week af door een nominatie moment. Als leiding coaches hadden wij deze voorbereid en vanavond uitgevoerd. Dit zorgt altijd voor enorm veel plezier en blijk van waardering. Er wordt namelijk een attribuut gekocht wat bij een persoon past. Deze wordt overhandigd met daarbij een speech van waarom dit bij de persoon past.

Van popcorn beker, naar smiley bal, naar ventilator, naar roze handdoel, naar frozen sokken, naar toverstok bellenblaas en nog veel meer.

 

Morgen

‘Begin de dag met een lach’, om 07.00 uur groeps- en teamfoto’s, 07.45 ontbijt, 08.15 kamer check en uitchecken, 09.00 vertrek met de touringcar naar Boedapest Airport (BUD). Hier vliegen we om 15.15 naar Eindhoven Airport (EIND). Volg de vlucht via: https://nl.flightaware.com/live/flight/WZZ2273

WIL JE OOK LID WORDEN VAN DE IKVOLLEYBAL FAMILIE?

MEER IKVOLLEYBAL

Wij zorgen voor professionele programma’s en de optimale omgeving voor volleyballers om te groeien.

CONTACT

Wij staan voor je klaar!

ikvolleybal.nl
onderdeel van A12 Company
Stationssingel 46-B
3901 XK Veenendaal
06 25 02 88 10
info@ikvolleybal.nl