Dag 4: spannende dag volleybal

19 juni 2016

Vanochtend stonden we weer vroeg bij het ontbijtbuffet. Gisteravond was er een feest waar de meesten jongens niet lang wilden blijven om vandaag te kunnen presteren. Na weer een goed ontbijt vertrokken we richting de sporthal waar we al om 09.30 uur de eerste wedstrijden moesten spelen.

Jongens onder 15 team 1 speelden om plek 3 tegen Oostenrijk. Van deze ploeg werd in de poulefase verloren dus de motivatie om nu toch echt ze een denkbeeldig poepie te laten ruiken was aanwezig. Aan het begin van set 1 verliep alles nog niet geheel vlekkeloos en liep de stand gelijk op. En door de serviceserie van Jouke werd een gat geslagen en het team begon te draaien. Set 1 werd gewonnen.
Set 2 werd gestart hoe set 1 was geëindigd. Veel enthousiasme, goede service druk en focus. Dit hielden de jongens vast en ook set 2 werd gewonnen. 3e-plek was binnen!

Jongens onder 17 speelden tegelijkertijd met Jo15 de halve finale tegen Polen. Polen had de beschikking over een aantal hoofdaanvallers die in een aantal rotaties langs en door onze blokkering heen kwamen. Maar hier hebben de jongens zich op aangepast en de tactiek verder goed uitgevoerd. Dit resulteerde in een fantastische wedstrijd waarbij het publiek op de puntjes van de stoelen werd gedreven. 2-0 winst zorgde ervoor dat de finale was bereikt.

Wat enorm gaaf was dat de jongens o15 en o17 tegelijk de wedstrijden wonnen. Waardoor ze samen het feestje hebben gevierd.

Voor de jongens onder 17 was het nog niet klaar, de finale moest nog worden gespeeld tegen Spanje. Dit team stond onder leiding van een enthousiaste, luidruchtige maar voornamelijk aanwezige coach (netjes verwoord). Ook Spanje had de beschikking over enkele hoofdaanvallers op de middenas. Deze kwamen niet tot hun recht door onze servicedruk en plaatsing. Hierdoor hielden de jongens de leiding in de wedstrijd. Na het winnen van de eerste set werd er tot onze verbazing een prijsuitreiking van een andere poule op ons veld gehouden. Maar hierover maakten wij ons niet druk en besloten even de rustige kleedkamer op te zoeken. Even later vervolgde set 2 en ook hier hadden wij de leiding. Na heel veel fantastische rally’s werd ook deze set gewonnen en de 1e-plaats behaald.

We zijn uitermate trots op deze prestaties! 1e, 3e en 8e plek op de United World Games in Klagenfurt Oostenrijk!

Na de prijsuitreiking zijn we naar het stadion gegaan voor onze lunch. Hier hebben we nog een finale voetbal gekeken en vervolgens zijn we naar een supermarkt gegaan. Daarna heerlijk ontspannen in het hotel waar we vervolgens ook hebben gedineerd. Daarna was het weer tijd voor ontspanning.

Morgen hebben we om 09.30 uur ontbijt en een bezoek aan de stad Klagenfurt gepland. Hier zullen we ook in een lokaal restaurant afsluiten.

WIL JE OOK LID WORDEN VAN DE IKVOLLEYBAL FAMILIE?

MEER IKVOLLEYBAL

Wij zorgen voor professionele programma’s en de optimale omgeving voor volleyballers om te groeien.

CONTACT

Wij staan voor je klaar!

ikvolleybal.nl
onderdeel van A12 Company
Stationssingel 46-B
3901 XK Veenendaal
06 25 02 88 10
info@ikvolleybal.nl